11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Nieuw steunpunt Belastingdienst biedt inwoners regio Gorinchem brede ondersteuning

Gorinchem – Inwoners van Gorinchem en omgeving kunnen vanaf nu terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst in het stadhuis van de gemeente, met al hun vragen over belastingen, toeslagen, betalingen en schulden. Burgemeester Reinie Melissant-Briene van Gorinchem en algemeen directeur Particulieren Liane Vlaskamp van de Belastingdienst openden vandaag dit nieuwe steunpunt. De Belastingdienst biedt twee dagen per week persoonlijke hulp in Gorinchem. 

Belastingdienst meer benaderbaar

Burgemeester Melissant-Briene benadrukte tijdens de feestelijke opening het belang van deze ondersteuning voor haar inwoners. “Met de opening van dit steunpunt kunnen onze inwoners gemakkelijker hun weg vinden voor brede belastingzaken. Zij moeten dit ook durven, de Belastingdienst is dichtbij en benaderbaar. Voor inwoners van Gorinchem is het prettig dat zij in ons stadhuis nu een gezamenlijke plek vinden voor het persoonlijk contact over belastingen en heffingen.”

Brede dienstverlening aan burgers

Liane Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren bij de dienst, ging in haar bijdrage in op de brede dienstverlening naar burgers. “Inwoners van Gorinchem en omgeving wil ik het vertrouwen geven dat zij in contact kunnen staan met een overheid, die oprechte interesse toont in hun wensen en belangen. Wij zijn voorbereid om inwoners in dit nieuwe steunpunt passende hulp te bieden. Zij mogen verwachten dat de overheid hen goed helpt.”

Laagdrempelig en dichtbij

Bjorn Meijer, hoofd Dienstverlening bij de belastingen, sprak een concrete ambitie uit voor het steunpunt Gorinchem. “Hulp voor belastingen, toeslagen of schulden is dankzij dit steunpunt voor inwoners uit deze regio laagdrempelig én dichtbij. We willen fysiek bereikbaar zijn voor mensen die we nog onvoldoende kennen of die een levensgebeurtenis ondergaan met impact op hun belastingen. Naast hulp door de BelastingTelefoon of het lokale netwerk van maatschappelijk dienstverleners biedt de Belastingdienst daarvoor hulp in dit steunpunt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio