11.6 C
De Bilt

Stimuleringslening voor ondernemers die willen verduurzamen

Vanaf 10 juli heeft de gemeente Druten een lening speciaal voor ondernemers die minder energie willen verbruiken. Het bedrijfspand van de ondernemer ligt in de gemeente Druten. De lening maakt het mogelijk om te investeren in verduurzaming en het circulair maken van bedrijfspanden in de gemeente Druten. De hoogte van de lening is maximaal €25.000,- voor huurders van zakelijk vastgoed. En maximaal €50.000,- voor eigenaren van zakelijk vastgoed. 

Ondernemers kunnen verschillende dingen toepassen die zorgen voor minder energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, LED-verlichting, zonnepanelen, HR++-glas, warmtepomp, systeem voor terugwinnen van warmte, aanleggen van groene daken (vegetatiedaken) en systeem voor de opslag van energie.

Wethouder Thoonen: “Op deze wijze hoop ik ondernemers aan te moedigen om hun bedrijfspand te verbeteren. Ze Kunnen zelf kiezen welke maatregelen passen bij hun wensen. Investeren in duurzaamheid heeft voordelen en het verdient zichzelf terug. Bijna iedereen is wel overtuigd van het nut en de noodzaak. Toch zijn de investeringskosten vaak een reden om het toch nog maar even uit te stellen. Met deze regeling hopen wij dat ondernemers geen reden zien om de investering verder uit te stellen en de verduurzamingsmaatregelen nu oppakken.”

Het is ook mogelijk om als huurder de lening aan te vragen. Deze moet dan een goedkeuring van de eigenaar van het bedrijfspand meesturen.

Online stimuleringslening aanvragen bij de gemeente

Op www.druten.nl/stimuleringsleningzakelijk staat alle informatie en een aanvraagformulier voor het aanvragen van de lening. Na goedkeuring van de gemeente, regelt de ondernemer de aanvraag via het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging Nederlandse gemeenten (SVn). SVn voert de financiële beoordeling uit voor de gemeente. Zij toetsen of de ondernemer de lening financieel kan dragen. Er zijn kosten verbonden aan de toetsing van de aanvraag.

Hulp bij energie besparen

Het Energieloket Zakelijk ondersteunt ondernemers bij energie besparen en verduurzamen. Op www.druten.nl/energieloketzakelijk staat veel informatie. Ondernemers krijgen daar gratis advies over duurzame maatregelen. Binnenkort is het voor ondernemers mogelijk om ook gebruik te maken van het Regionaal Expertiseteam Energie (REE). Het REE is een aanvulling op het Energieloket Zakelijk en gaat bedrijven helpen bij meer diepgaande vragen over het besparen en opwekken van energie. De Groene Metropoolregio is initiatiefnemer voor de oprichting van het REE.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio