4.8 C
De Bilt

Taxi’s van Juijn bezorgen voor lokale ondernemers

Gorinchem – De Gorcumse retail ondernemer kan in de aanloop naar kerst rekenen op hulp van de gemeente. Taxibedrijf Juijn bezorgt online bestellingen van de winkels bij de inwoners thuis. Woensdag 22 december startte de actie. Ook donderdag 23 en vrijdag 24 december rijden de taxi’s van Juijn rond om de pakketten op tijd af te leveren.

Pijn door lockdown verzachten

Deze maatregelen neemt Gorinchem om de pijn van de lockdown bij de middenstand te verzachten. Ook geeft het hiermee het winkelend publiek een extra reden te geven om hun kerstinkopen in de stad te doen. “We kunnen met elkaar iets betekenen voor onze ondernemers door lokaal je inkopen te doen. Dat moet vooral makkelijk en snel kunnen. Deze extra bezorgdienst draagt daar een steentje aan bij”, zegt wethouder Joost van der Geest.

Taxi wordt bezorgdienst

Samen met Gorinchem Citymarketing werd besloten om het taxibedrijf Juijn in te zetten voor het bezorgen van online aankopen voor Kerstmis. Het bedrijf was direct enthousiast waardoor we het plan direct uit konden voeren. “Veel ondernemers bezorgen nu zelf. Maar dat is niet voor elke ondernemer eenvoudig te organiseren.  Wij nemen hen dat werk deze dagen uit handen tijdens deze drukke periode,” zegt Binnenstadmanager Nita van Wijngaarden van Gorinchem Citymarketing. “De koeriers zijn ook druk met bezorgen. Zo kwamen we uit op taxi’s. De auto’s staan veelal stil, omdat ze door de lockdown minder ritten hebben. Op deze manier worden de taxi’s tijdelijk een koerier.

Bestellingen afgeven bij VVV

De ondernemers brengen de online bestelde waren af bij de ingang van de VVV en vandaar worden de pakketten bij de klanten gebracht. Nu de pakketten door Juijn worden bezorgd, kunnen de ondernemers extra bestellingen aannemen. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio