7.5 C
De Bilt

Techniekroute in Bleskensgraaf en omgeving

Op woensdag 25 oktober werd de Techniekroute door bijna 150 leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Wijngaarden, Oud-Alblas en Ottoland afgelegd, door een bezoek aan lokale bedrijven. Alle kinderen vertrokken vanaf hun eigen school om verschillende technische bedrijven te bezoeken.

Alles uit de kast tijdens Techniekroute

Het was de vierde editie van de Techniekroute in deze regio. Bedrijven uit de (brede) omgeving van Bleskensgraaf deden wederom mee en trokken alles uit de kast om de kinderen een mooie ochtend te bezorgen. De Techniekroute is inmiddels een bekend begrip in gemeente Molenlanden. Leerlingen krijgen tijdens de route een uniek kijkje achter de schermen.

Bruggenbouwers

Dit jaar deed ook Gebr. de Koning uit Papendrecht mee. Net als bij de andere bedrijven, gingen ook hier de leerlingen zelf aan de slag. Na een uitgebreide rondleiding en presentatie, mochten de leerlingen drie verschillende houten bruggen bouwen. Met een betonblok van 1800 kilo werd getest welke brug het sterkste was. Dat was de brug met boogconstructie. De kinderen waren erg onder de indruk. ‘Ik wil hier graag solliciteren’, zei één van de leerlingen aan het einde van het bezoek. Een mooi compliment voor Gebr. de Koning.

Een veelzijdig programma

Alle 10 deelnemende bedrijven lieten op eigen wijze zien wat ze in huis hebben. Van orderpicking bij Monta, de werking van pompen bij PompPlus, tot kaas maken bij zuivelfabriek de Graafstroom. Een veelzijdig programma dus. Niet alleen de leerlingen zijn enthousiast over de Techniekroute, ook de begeleiders zijn soms erg verrast door de bedrijven. ‘Ik heb nooit geweten dat er hier in de omgeving zulke bijzondere dingen worden gemaakt’, zei een ouder tijdens het bezoek aan Lowpad B.V. Het bedrijf maakt mobiele robots voor distributiecentra en de kinderen mochten hier zelf de robots besturen. Dat het gebruik van software ook risico’s kent, leerden de kinderen bij CyberCloud. Hier kregen ze een workshop ‘ethisch hacken’.

De groepachters hebben veel inspiratie opgedaan en verkend wat werken in de techniek inhoudt. Het was een geslaagde ochtend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio