20 C
De Bilt

Thema-avond ‘Iemand met psychische problemen in uw leven’ in West Maas en Waal

Beneden-Leeuwen – Op dinsdag 4 juni is de thema-avond ‘Iemand met psychische problemen in uw leven’. Deze avond wordt georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg West Maas en Waal met medewerking van Pro Persona. Geïnteresseerden uit de gemeente West Maas en Waal zijn van harte welkom.

De bijeenkomst is bedoeld voor degenen die in hun omgeving te maken hebben met iemand die kampt met psychische problemen. Zoals bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS of psychose.

Psychische problemen

Het hebben van psychische problemen kan niet alleen zwaar zijn voor degene die er direct mee te maken heeft. Maar ook voor naastbetrokkenen kan het veel spanning veroorzaken. Vaak ervaren zij gevoelens van verdriet, machteloosheid, schuld, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms zelfs conflicten.

Het gedrag van iemand met psychische problemen kan veel vragen oproepen bij naastbetrokkenen. Soms vragen zij zich af hoe ze het beste kunnen omgaan met moeilijke situaties of ervaren zij zichzelf als overbelast door de situatie. Wat maakt het zorgen voor iemand met een psychisch probleem vaak zo anders en soms zo zwaar? Hierover gaat Pro Persona graag met inwoners van de gemeente in gesprek.

Informatie en aanmelden thema-avond

De thema-avond vindt plaats op dinsdag 4 juni van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis aan de Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.

We vragen wel om uiterlijk 31 mei aan te melden via steunpuntmantelzorg@westmaasenwaal.nl of telefonisch via 06 8205 1540 (coördinatie Steunpunt Mantelzorg).

Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio