11.4 C
De Bilt

Tijdelijke uitbreiding Kindcentrum Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen – Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 januari besloten om tijdelijke units te plaatsen bij het Kindercentrum Beneden-Leeuwen. Dit is een tijdelijke oplossing voor het ontstane ruimtegebrek. De gemeenteraad neemt over hierover in de vergadering van 2 februari het definitieve besluit.

Tussenoplossing voor de rest van dit schooljaar

Voor schooljaar 2022 – 2023 is een tussenoplossing binnen en buiten de muren van het Kindcentrum gevonden. Er worden onder andere ruimtes bij Pax Junior gebruikt door Groeisaam. Het  speellokaal voor kleuters wordt als leslokaal gebruikt. De kleuters spelen in MFA De Rosmolen. Een deel van het trappenhuis wordt gebruikt voor de opstart van de dag. Deze gevonden tussenoplossing voor schooljaar 2022 – 2023 is de komende jaren niet houdbaar.

Locatie tijdelijke uitbreiding gevonden

Aan de Leliestraat op de groenstrook naast MFA De Rosmolen komen de tijdelijke units te staan. Er wordt gekozen voor een huurperiode van 4 jaar. Dit komt omdat de planning van de structurele oplossing nog niet bekend is. Ingebruikname is op z’n vroegst mogelijk na de herfstvakantie in het 4e kwartaal van 2023.

De tijdelijke units bij MFA De Rosmolen liggen dichterbij het Kindcentrum. Dit heeft veel organisatorische en logistieke voordelen voor kinderen, ouders en medewerkers. Hierbij moet worden gedacht aan: het halen en brengen van kinderen door ouders op nagenoeg één locatie. Het samen spelen van alle kinderen op het schoolplein en in het park. Het niet hoeven zorgen voor vervoer/begeleiding van de kinderen naar De Rosmolen in verband met bewegingsonderwijs en naar de buitenschoolse opvang (BSO).

Ruimte gebrek Kindcentrum Beneden-Leeuwen

Er is een ruimtegebrek van 526 m2. De ontwikkeling van de leerlingenaantallen laat de komende 15 jaar zien dat ruimtegebrek verder oploopt tot boven de 1.000 m2 in schooljaar 2031-2032. In dezelfde vergadering van 2 februari neemt de gemeenteraad ook een principebesluit over de realisatie van de structurele uitbreiding van het Kindcentrum Beneden-Leeuwen. De uitbreiding moet komen in het gebied tussen de Van Heemstraweg en het Kindcentrum.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio