27.6 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Tijningenplas waarschijnlijk in 2020 officieel zwemwater

Zaltbommel – De Tijningenplas wordt buitenzwemwater met 2 kleine strandjes om het water in te lopen. Er komt een aparte zwemzone voor kleine kinderen. De gemeente stelde samen met een werkgroep een ontwerp op voor de herinrichting van de plas. Dit ontwerp voldoet aan de voorwaarden voor de toekenning van buitenzwemwater categorie D. In oktober worden de eerste stappen richting officieel zwemwater gezet. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de plas aan als officieel buitenzwemwater.

 In oktober, nadat de vergunningen zijn ontvangen, start de gemeente met de grondwerkzaamheden. Daarna knapt ze het bosplantsoen op en brengt ze speeltoestellen en verlichting aan. In het voorjaar zijn alle voorbereidingen getroffen en volgt een feestelijke opening van het zwemseizoen.

Voorzieningen

De steiger aan de noordwestkant en de groenstrook aan de zuidkant krijgen een opknapbeurt. De verhoogde grondwal aan de zuidzijde wordt langer en voorzien van insectenvriendelijke beplanting. Er komen trimtoestellen op de bestaande wal en verlichting bij het pad. Er komen twee nieuwe paden tussen de sportvelden en de Tijningenplas. Onder meer om de waterkwaliteit te beschermen mogen honden niet meer loslopen om de plas. Zij krijgen een eigen losloopgebied als alternatief. Dagcentrum De Harmonika organiseert een theetuin en ijsverkoop op een terras.

Ontwerp in grote lijnen klaar

Het college keurde het ontwerp van de herinrichting van de Tijningenplas in Zaltbommel goed. De wensen van de werkgroep waren het uitgangspunt bij de herinrichting van de plas. Het ontwerp is nog niet definitief. Een aantal onderzoeken loopt nog. Zo onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om de verlichting energieneutraal aan te brengen. En er loop nog een archeologisch onderzoek. Hierdoor kan het ontwerp mogelijk nog aangepast worden op detailniveau.

Mailing

Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zich aanmelden voor een mailing. Aanmelden kan via tijningenplas@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Aanmelding mailing Tijningenplas’. Vermeld daarbij uw naam en contactgegevens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio