15 C
De Bilt

Tour de Waal op volle kracht vooruit

Na twee jaar van coronabeperkingen lijkt het erop dat de Tour de Waal 2022 weer de wind in de zeilen krijgt. Donderdag 5 mei wordt als het aan de organisatie ligt een absoluut bevrijdingsfeest voor jong en oud. Eindelijk weer samen in vrede, vrijheid en verbondenheid.

Langs de Waal

In samenwerking met de provincie en vele gemeenten langs de Waal, van Slot Loevestein tot Zaltbommel, van Waardenburg tot Tiel en van Beneden-Leeuwen tot Fort Pannerden; alles en iedereen doet mee om er een prachtige dag van te maken.

Bekende onderdelen Tour de Waal

Bekende onderdelen zijn de spectaculaire broodjesdropping en gezinspicknick langs de Waal. Historische legervoertuigen rijden van Nijmegen, Tiel en Loevestein naar Zaltbommel waar het altijd weer massaal toegestroomde publiek een stevige soep zal worden aangeboden. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan alle activiteiten. Dichters, muzikanten en beeldend kunstenaars zijn langs de hele route actief om een eigentijdse invulling van het gedachtegoed van initiatiefneemster Joyce Bloem die in 2017 overleed levend te houden.

Broodjesdropping – Foto © Tour de Waal

Fietsen in vrijheid

En wat is er heerlijker dan fietsen in vrijheid? Er zijn maar liefst drie BeleefRoutes. Via deze app kom je veel te weten over markante plekken onderweg. In de plannen die nu ter tafel liggen staat ook een bezoek van een heuse mijnenveger aan de haven van Zaltbommel vermeld. Er komt een varend museum met informatie voor met name basisschoolleerlingen. De ‘Pontoongroup 40-45’ bouwt een tentenkamp met historische re-enactment voorstellingen. Daarnaast is er voor de kinderen een vliegerfestival, schminken, muziek, een gezellige markt, torens bouwen, etc.

uc?id=1 1ONcDy2 nSPz2JXJquGE J5mk0 F1hR
Tourtocht – Foto © Tour de Waal_

Verdieping en achtergronden

Ten slotte zijn er ook nog plannen om in samenwerking met de regionale omroep tot verdieping te komen met filosofische gedachten over vrijheid en verhalenvoorstellingen. Deze plannen zijn nog in een pril stadium. Maar als het aan de organisatoren ligt, wordt 5 mei 2022 een dag om niet meer te vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio