14.2 C
De Bilt

Training ervaringswerker voor inwoners Molenlanden

Met een training kunnen inwoners van Molenlanden, die een moeilijke periode gekend hebben door bijvoorbeeld (psychisch) ziek zijn, een echtscheiding of verlies hun ervaringen met het herstellen hiervan inzetten voor anderen als ervaringswerker. De training hiervoor, georganiseerd door gemeente Molenlanden in samenwerking met team Ervaringsdeskundigheid van De Sociale Basis, begint dinsdag 13 september. In 14 weken krijgen deelnemers inzicht in hoe zij hun (herstel)ervaring in willen en kunnen zetten voor anderen.

Training

In een groep van maximaal acht personen gaan deelnemers aan de slag met hun eigen ervaringen en herstelverhaal. Hoe zij hun deskundigheid willen inzetten voor een ander bepalen zij zelf. ‘De weg van herstel is er één van vallen en opstaan’, zegt trainer Renske Boog van De Sociale Basis. ‘En is voor iedereen anders. Tijdens het herstelproces ontwikkel je een eigen deskundigheid over je leven. Je leert wat wel en niet kan, wat je nodig hebt op verschillende momenten en hoe je je dus staande houdt in het leven. Deze persoonlijke deskundigheid kun je inzetten voor een ander. Op welke manier dat kan, vertellen we in de training.’

Leven vorm en inhoud geven

Wel benadrukt Renske dat het belangrijk is dat deelnemers hun leven op dit moment weer vorm en inhoud geven. ‘Zodat zij al goed inzicht hebben in wat voor hen wel of niet heeft geholpen in het proces van verwerken. Zodra zij dat weten, kunnen zij anderen het beste helpen en ondersteunen.’ Voorafgaand vindt met iedere deelnemer altijd een intake plaats.

‘Om onder andere te bespreken wat hun verwachtingen en wensen zijn en of de training voor hen geschikt is.’ Na de training ontvangen deelnemers een certificaat en kunnen zij onder andere op vrijwillige basis gekoppeld worden aan iemand uit gemeente Molenlanden met een hulpvraag, een MBO- of HBO-opleiding tot ervaringsdeskundige volgen of als co-trainer aansluiten bij één van de trainingen.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats vanaf dinsdag 13 september van 9.30 tot 12.30 uur in Het Regthuis in Ottoland. Aanmelden kan tot en met vrijdag 2 september via Renske Boog: 06 – 11 00 10 81 of renske.boog@desocialebasis.nl. Deelname is gratis. Meer informatie staat op www.desocialebasis.nl/trainingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio