13.1 C
De Bilt

Tussen Lek & Linge lanceert 2 nieuwe routes

Tussen Lek & Linge lanceert in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden een nieuwe route, de Ontdek & Beleef Fietsroute. Initiatiefnemer Pepijn Grau van Go Local Holland overhandigt het eerste exemplaar van de folder aan Wethouder Ton van Maanen (Recreatie & Toerisme) en samen onthullen zij een van de vier Beleefpunt-informatieborden op de locatie van Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Daarnaast is voor het gebied van de gemeente Vijfheerenlanden ook een wandelkaart gemaakt door stagiair recreatie en toerisme Anouk Nieuwenhuis. 

Ontdek & Beleef

Tussen Lek & Linge vind je de prachtige mix van natuur, historie, cultuur, streekproducten en ambachten. Tijdens de Ontdek & Beleefroute kun je al je zintuigen prikkelen en de streek beleven. De route brengt je langs ambachten als rietvlechten, ijs maken, kaas maken en glasblazen. De Beleefpunt-informatieborden vertellen de verhalen van de locatie. Deze verhalen zijn ook terug te lezen op de website. Via een QR-code die te scannen is op de kaarten en de Beleefpunt-informatieborden kom je bij de filmpjes waar de verhalen te zien zijn. Dit is een eerste aanzet van de Ontdek & Beleefroute, het plan is de route uit  te breiden met nog meer mooie locaties en verhalen in het gebied.

Prachtig initiatief

De kaarten zijn op 11 mei  gelanceerd door de eerste exemplaren aan te bieden aan wethouder Ton van Maanen (Recreatie en Toerisme) door Pepijn Grau van Go Local Holland en Anouk Nieuwenhuis, stagiair recreatie en toerisme bij de gemeente Vijfheerenlanden.

‘Geïnspireerd door mijn vele reizen in het buitenland kwam ik tot de conclusie dat we nog zoveel plekken, verhalen en cultuur in onze eigen omgeving te ontdekken en beleven hebben. Dit was voor mij aanleiding om in mijn eigen woonomgeving aan de slag te gaan met de Ontdek & Beleef fietsroute’, zegt Pepijn Grau.

‘Een wandelkaart voor de gemeente Vijfheerenlanden was er nog niet, dus ben ik in opdracht van de gemeente daar mee aan de slag gegaan’. Ton van Maanen sprak zijn dank uit aan allen die mee hebben gewerkt aan de totstandkoming van deze mooie routes en benadrukt: ‘Deze mooie routes laten zien wat voor moois we in het  gebied nog te ontdekken en beleven hebben, zowel voor bezoekers van buitenaf als ook de eigen inwoners’. 

Gratis af te halen

De kaarten ‘Fietsroute Ontdek & Beleef tussen Lek & Linge’ en ‘Ontdek de mooiste wandelroutes tussen Lek & Linge’ zijn gratis af te halen bij de VVV in Vianen en de VVV in Leerdam. Op de website https://www.bezoeklekenlinge.nl/nl vind je meer informatie over de ontdek- en beleefpunten zoals verhalen, adressen, openingstijden e.d. 

Tussen Lek & Linge op de (toeristische) kaart

Tussen de rivieren Lek en Linge vind je een prachtig stuk authentiek Nederland. Steeds meer mensen komen af op de polders, uiterwaarden, dijken, molens en boerderijen om er te fietsen, te wandelen of te varen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio