17.8 C
De Bilt

Tweede speelveld Langerak-Zuid geopend

Het nieuwe speelveld aan de Wouter van Langherakelaan is op woensdag 12 juni officieel geopend. Wethouder Arco Bikker van de gemeente Molenlanden opende de speeltuin met een korte speech. Hij benadrukte het belang van buitenspelen en dat samen met de buurt het ontwerp is gemaakt. Daarna nam hij samen met omwonenden van jong en oud de verschillende onderdelen van het speelveld in gebruik.

Anne van Vliet, zoon van aannemer Van Vliet Infra, reed symbolisch de eerste ronde op het mountainbike parcours. Extra speciaal want hij nam niet alleen deel aan de werkgroep, maar hielp ook mee bij de aanleg van het parcours. De bezoekers namen de tafeltennistafel, jeu de boules baan, calisthenics- en klim toestellen en het trapveldje in gebruik. Klankbordgroep Nieuwpoort-Langerak schonk € 3.500,00 als extra bijdrage voor het realiseren van het veld.

Speelveld met elkaar ontworpen

Samen met de werkgroep maakte de gemeente het  ontwerp voor het speelveld. De werkgroep bestond uit (nieuwe) bewoners uit Langerak-Zuid maar ook uit omliggende straten, een jongerenwerker en Klankbordgroep Nieuwpoort-Langerak. Samen kozen zij voor een natuurlijke inrichting met veel aandacht voor groen, duurzaamheid en natuurlijke materialen.

Zo komen bijvoorbeeld de boomstammen ergens anders uit Langerak en de tafeltennistafel uit de binnentuin van de werklocatie van de gemeente in Hoornaar. Het speelveld is bedoeld voor jeugd van 12 jaar en ouder, maar wordt zeker ook een mooie ontmoetingsplek voor de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio