7.7 C
De Bilt

Veilig zwemmen in natuurwater

Tiel/Nijmegen – Het zuiden van de provincie Gelderland is een zeer waterrijk gebied en het herbergt veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of natuurwater waarin gezwommen mag worden.  Volop waterpret dus!

Natuurwater

In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het badseizoen worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is. Alle locaties worden minimaal 1 keer per maand onderzocht en de locaties die een aanvaardbare of slechte zwemwaterkwaliteit hebben 1 keer per 2 weken.

Zwemwaterlocaties

Een overzicht van de officieel aangewezen zwemwaterlocaties is te vinden op www.zwemwater.nl. Het is aan te raden om alleen hier te zwemmen  omdat daar de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten worden gehouden.  Laat je in ieder geval niet verleiden om een verfrissende duik te nemen in onze rivieren en kanalen. Dit is levensgevaarlijk en je riskeert een boete.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio