13.3 C
De Bilt

verkeersexamen succesvol afgelegd door 145 leerlingen in Gorinchem praktisch

De groepen 7 van vijf basisscholen stapten vrijdag 24 mei op de fiets voor het praktisch verkeersexamen. Voorafgaand aan het praktijkgedeelte deden ze het schriftelijk verkeersexamen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Maar verkeer leer je niet alleen uit een boekje. Verkeer is vooral praktijk en zelf ervaren.

Verkeersexamen

Wethouder Verkeer en veiligheidsambassadeur Marjo Molengraaf benadrukt het belang van het verkeersexamen: “Kinderen in Gorinchem gaan vaak lopend of fietsend naar school. Zij nemen actief deel aan het verkeer. Belangrijk dus dat zij op de hoogte zijn van de verkeersregels. Ik ben er trots op dat deze basisscholen in Gorinchem hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Er gebeuren helaas te veel verkeersongelukken. Samen maken we een punt van nul verkeersslachtoffers in onze gemeente.  Basisscholen KBS Mariëngaarde, De Poorter, de Koelmanschool, de JP Waaleschool en OBS Anne Frank deden vandaag mee aan het praktisch verkeersexamen. Op woensdag 19 juni stappen de leerlingen van basisscholen in Gorinchem Oost op de fiets.  

praktijksexamen. Foto: gemeente Gorinchem

Fietskeuring door Gilde Vakcollege

Ook dit jaar organiseerde het Gilde Vakcollege Techniek weer een fietsenkeuring. OBS De Poorter, KBS Mariëngaarde hebben hier op 15 mei gebruik van gemaakt en OBS Anne Frank op 16 mei. Zo zorgden de leerlingen van het vakcollege ervoor dat alle fietsen in orde zijn.

Verkeerseducatie

Iedereen in de regio Alblasserwaard kan een steentje bijdragen aan een verkeersveilige regio. SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeenten en scholen meedoen. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio