14.9 C
De Bilt

Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging Haaften

Zaterdag 11 juni was het feest bij voetbalvereniging Haaften. Deze vereniging is al ruim 100 jaar actief in Haaften en Tuil. Burgemeester Servaas Stoop reikte daarom een Koninklijke Erepenning uit. 

Burgemeester Servaas Stoop vertelt waarom dit wordt bekroond. “De vereniging bestond vorig jaar 100 jaar. Het gaat dus om een wat verlaat feestje. De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die lang bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. Voetbalverenging Haaften bestaat maar liefst 100 jaar. Ik ben trots dat ik dit mag bekronen met een Koninklijke Erepenning.”

Voetbalvereniging Haaften begonnen als NAS

De bal ging officieel voor het eerst rollen in 1921. Dat was nog onder de naam NAS (Na Arbeid Sport). Sporters speelden in de uiterwaarden langs de rivier De Waal op ‘De Kerkenwaard’. Vanaf 1967 voetballen de leden in het huidige sportcomplex Elzenbos. De clubnaam veranderde in de jaren ‘60/’70 van NAS in ‘Voetbalvereniging Haaften’.

Burgemeester Servaas Stoop reikte de Koninklijke Erepenning uit aan Heleen de Wit, secretaris van VV Haaften
Burgemeester Servaas Stoop reikte de Koninklijke Erepenning uit aan Heleen de Wit, secretaris van VV Haaften – Foto: Wim de Bruijne

Momenteel telt de vereniging vijf seniorenelftallen, waarvan 1 vrouwenteam. Bij de jeugdafdeling spelen tien teams, verdeeld over verschillende leeftijdsklassen. Daarnaast is er ook een jeugd-G-team actief. De club behaalde veel kampioenschappen. Het eerste titel was in 1951, daarna volgden titels in 1963, 1970 1981 en 1989. Na 27 jaar kon voetbalvereniging Haaften in 2016 weer de kampioensvlag hijsen. Sindsdien voetbalt het eerste elftal in de derde klasse van de KNVB district Zuid 1.

Voetbal als verbinding

De vereniging kan rekenen op veel vrijwilligers. Zij begeleiden en trainen de elftallen, maken de kleedkamers en de kantine schoon en onderhouden het sportterrein. Destijds stroopten maar liefst 200 vrijwilligers de mouwen op om sportcomplex Elzenbos te bouwen. Bij voetbalvereniging Haaften is sprake van veel saamhorigheid binnen de vereniging.

Voor de inwoners van Haaften en Tuil is de voetbalvereniging altijd een belangrijke verbindende factor geweest. Naast sportactiviteiten nodigen zij ook andere verenigingen, scholen en bedrijven uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Dit varieert van straatvoetbaltoernooi, Koningsspelen, slagbaltoernooi, schoolsportdag, KNVB 4×4 voetbal tot schoolvoetbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio