12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Wandel over de Stadswallen met Roland Gieles in uw oor

Zaltbommel – Na het succes van de eerste podcast over de Stadswallen in Zaltbommel lanceert de gemeente Zaltbommel een tweede podcast. Deze keer neemt kunsthistoricus Roland Gieles, een echte kenner van de geschiedenis van de Stadswallen, u mee op pad tijdens een rondleiding over de Stadswallen. De podcast is nu te beluisteren!

De Stadswallen

Roland Gieles is kunsthistoricus en doet in opdracht van de gemeente Zaltbommel onderzoek naar de 19e-eeuwse geschiedenis van de stadswallen. Als kind was hij al gefascineerd door de stadswallen. Hij wandelde en speelde er vaak. Toen hij wat ouder was, begon hij zich steeds vaker af te vragen wat de achtergrond van de parkaanleg op de stadswallen was. Die vraag en vele anderen heeft hij tijdens zijn onderzoek kunnen beantwoorden.

Wethouder Van Leeuwen: “Graag nodig ik u uit om uw wandelschoenen aan te trekken en te genieten van een zomerse wandeling. Luister tijdens uw wandeling naar Roland Gieles, die u meeneemt  in de historie van de aanleg van de Stadswallen.”

Podcast online te beluisteren

Het inspirerende verhaal van de bekende Bommelaar Roland Gieles beluistert u via uw telefoon, tablet en computer of laptop. Dat kan via Spotify en www.zaltbommel.nl/stadswallen.

In deze podcast neemt Roland u mee door die geschiedenis, tijdens een wandeling over de wallen. Onderweg hoort u meer over de veranderende functie van de vestingwerken, het ontwerp van stadsarchitect François-Willem De Virieu en het huidige restauratieproject. Hopelijk bent u zich, na het luisteren van deze podcast, nog meer bewust van de waarde van dit unieke Bommelse bezit en geniet u nog meer van uw wandeling!

Eerste podcast  – 75 jaar vrijheid

De gemeente Zaltbommel lanceerde de eerste podcast in november vorig jaar rondom de viering van 75 jaar vrijheid. In deze podcast stond het verhaal van Gerrit Verkuil (91 jaar) centraal. Voor de destijds 16-jarige Gerrit Verkuil en zijn vrienden was met name het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog toch ook wel een spannende tijd. De inwoners van meerdere Bommelerwaardse dorpen waren geëvacueerd, terwijl met name in het westelijk deel van het ‘Eiland tussen de Rivieren’ aan veel evacuees een gastvrij onderdak werd geboden. Beluisterde u de eerste podcast nog niet? Het is zeker de moeite waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio