21.9 C
De Bilt

Week van de Circulaire Economie: Waardlanden en kringloopwinkels geven spullen tweede kans

Tijdens de Week van de Circulaire Economie van 6 tot en met 11 februari organiseert Waardlanden samen met een aantal kringloopwinkels in de regio actiedagen. Op deze dagen kunnen bezoekers spullen gratis meenemen die anders worden weggegooid. Denk aan resten kaars en wol, aangebroken of niet compleet knutselmateriaal, licht beschadigd speelgoed, glaswerk, potten, schoenen en meer. Een milieucoach van Waardlanden is op de actiedagen aanwezig voor tips en vragen over restafval voorkomen en grondstoffen beter scheiden.

‘Als we nog iemand blij kunnen maken met deze spullen, kunnen ze nog een ronde mee en komen ze niet bij het restafval. Zo kan er met scherven mozaïek worden gemaakt en van resten kaars zijn nieuwe kaarsen te maken. Mooie voorbeelden van circulaire economie. Iedereen is van harte welkom,’ aldus milieucoach Nelleke Gouw.

uc?id=1RpN1jIMh6qurtPhn6HwIBn1j8DOT1DgM
Ter illustratie – © Pixabay

Alle actiedagen op een rij

Op de volgende dagen kunnen bezoekers terecht voor gratis spullen en tips en vragen:
• Maandag 6 februari vanaf 11.00 uur: Het Goed Gorinchem
• Dinsdag 7 februari vanaf 13.00 uur: Kringloop Giessenlanden
• Donderdag 9 februari vanaf 13.00 uur: GAiN Kringloop Nieuw-Lekkerland
• Vrijdag 10 februari vanaf 13.00 uur: Kringloopwarenhuis Opnieuw & Co Leerdam

Wat is de Week van de Circulaire Economie?

Waardlanden en de kringloopwinkels organiseren deze actie in de Week van de Circulaire Economie. Deze jaarlijkse campagneweek vindt dit jaar voor de achtste keer plaats, van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari. Door het hele land worden in deze week evenementen georganiseerd waar bezoekers kunnen leren wat circulaire economie precies inhoudt. Ook worden concrete tips aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio