6.4 C
De Bilt

Start campagne Wegwijs in West Betuwe: 1 website die inwoners en organisaties verbindt

Vorig jaar lanceerde de gemeente Wegwijs in West Betuwe. Dit is een website die inwoners en organisaties in West Betuwe met elkaar verbindt. Om deze website nog meer onder de aandacht te brengen, start de gemeente een campagne. Met een vernieuwd uiterlijk zet de gemeente in op een laagdrempelige ingang voor inwoners die vragen hebben over inkomen, geldzaken, zorg, sport, gezondheid, opvoeden, vervoer en veel meer.

Tot nu toe bezochten meer dan 6400 inwoners Wegwijs in West Betuwe. Dat is een mooi begin vindt wethouder Rutger van Stappershoef. Het is nu tijd dat meer inwoners de weg vinden naar deze website. “Wegwijs in West Betuwe is onderdeel van onze preventieve aanpak. Het helpt inwoners om laagdrempelig in contact te komen met het sociale netwerk in West Betuwe. Ze vinden er antwoorden op vragen die voor hen belangrijk zijn. Neem bijvoorbeeld eenzaamheid. Als je je alleen voelt, kun je daar beter niet mee blijven zitten. Via Wegwijs kun je laagdrempelig en anoniem opzoek naar iemand of naar een organisatie die je kan helpen.”

Wegwijs in West Betuwe

Op Wegwijs in West Betuwe staat informatie over veel uiteenlopende onderwerpen. Inwoners vinden daar direct een organisatie bij. Ook staan er leuke en nuttige activiteiten die inwoners in hun eigen leefomgeving kunnen bezoeken. Een belangrijke toevoeging op Wegwijs in West Betuwe is de opgroei- en opvoedinformatie. Eerder stond dit op het Gezinsloket, maar die website verdwijnt binnenkort. Om de informatie wel te behouden, is het opgenomen op Wegwijs in West Betuwe. Het voordeel hiervan is dat alle informatie nu op één website samenkomt.

Organisaties

De kracht achter Wegwijs zijn de deelnemende organisaties uit West Betuwe. Samen vormen zij het sociale netwerk. En ze werken niet met een (zorg)indicatie. Daarom zijn ze eenvoudig toegankelijk voor iedere inwoner. De gemeente roept organisaties op die nog niet staan vermeld, zich aan te melden. Dit kan via de website van Wegwijs in West Betuwe. Zo maken gemeente, organisaties en inwoners samen West Betuwe leefbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio