14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Werkgroep Inclusie in Druten van start: ‘Iedereen doet mee!’

DrutenSinds 2016 geldt in Nederland het VN-verdrag Handicap. Dit verdrag heeft als doel dat de wereld voor iedereen toegankelijk en inclusief wordt. Hiermee bedoelen we dat iedereen mee kan doen in de samenleving. En dat mensen met een beperking geen achterstand ervaren. Of iemand nu een lichamelijke of geestelijke beperking of een ziekte voor lange tijd heeft.

Daarom nemen gemeenten maatregelen zodat personen met een beperking  zo goed mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen. Zonder hulp van een ander. Daarvoor stellen ze een Lokale Inclusie Agenda op. Ook Gemeente Druten heeft deze. Hierin legt de gemeente stappen vast die ze neemt om Druten een inclusieve gemeente te maken.  Werkgroep Inclusie gaat met de Lokale Inclusie Agenda aan de slag. Deze werkgroep bestaat uit inwoners, organisaties en de gemeente. En zij werken samen aan een gemeente waarin iedereen meedoet. Hiervoor zijn zij sinds de oprichting in maart van dit jaar drie keer bij elkaar gekomen.

Werkgroep Inclusie Druten

De werkgroep brengt in kaart wat er al gebeurt aan inclusie. Maar ook wat er nog nodig is. Ook denkt de werkgroep actief mee en geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Bijvoorbeeld om mensen meer bewust te maken van wat het betekent om een inclusieve samenleving te zijn. De werkgroep is gestart met het onderwerp Wonen en zorg. Hier ligt nu de nadruk op. Daarna komen ook andere onderwerpen aan bod. Zoals Werk en inkomen, Vrije tijd, Vervoer, Welzijn, gezondheid en ondersteuning en Onderwijs en ontwikkeling.

Wilt u meer informatie? Stuur dan een bericht naar inclusiedruten@druten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio