12.4 C
De Bilt

Start werkzaamheden aanleg glasvezel

Molenwaard Op 10 november is door de gemeente Molenlanden, Digitale Stad en Stichting Glasvezel Molenwaard (SGM) het startstein gegeven om alle adressen in het voormalige grondgebied van Molenwaard te voorzien van een glasvezelverbinding.Met deze werkzaamheden worden alle adressen worden gratis aangesloten.

werkzaamheden

Wethouder Quik: ‘Ik ben ontzettend blij dat er nu echt aan de slag wordt gegaan met de realisatie van de glasvezelverbinding voor 5300 adressen in onze gemeente. Voor zowel de bewoners als de ondernemers in het gebied is digitale bereikheid van groot belang om fijn te leven en goed te kunnen ondernemen. En ik wil de stichting bedanken voor hun vasthoudendheid in het proces. Daardoor staan we waar we nu staan en worden naar verwachting eind 2022 de graafwerkzaamhden afgerond. Het streven is dat voor de zomer van 2023 alle adressen zijn voorzien van een glasvezelaansluiting.’

Glasvezel

Met Digitale Stad zijn goede afspraken over bijvoorbeeld de locaties van de wijkcentrales, het aan te leggen tracé, het toezicht door de gemeente en het weer netjes dichtmaken van de bestrating. Directeur Digitale Stad Richard Dusink: “Na een zorgvuldige voorbereiding en nauwe afstemming met de Stichting Glasvezel Molenwaard beginnen we nu met de graafwerkzaamheden om glasvezel fysiek aan te leggen tot in elk huis. Alle bewoners krijgen binnenkort van ons een brief met informatie over het proces en de planning en we gaan alle adressen langs om met bewoners te bespreken waar de glasvezel aansluiting moet komen. We verwachten dat begin 2022 de eerste adressen zijn voorzien van een werkende aansluiting.Deze kan men daarna activeren bij een telecomprovider.”

Namens Digitale Stad zal aannemersbedrijf Selecta Infratechniek de aanleg gaan verzorgen. Voor vragen of meer informatie kunnen bewoners contact opnemen met Digitale Stad info@digitale-stad.nl of 085-0711 944.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio