27.9 C
De Bilt

Gemeente West Betuwe zoekt vrijwilligershelden

West Betuwe De gemeente West Betuwe zoekt vrijwilligershelden. Dit zijn jongeren tussen de 6 en 18 jaar die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Ze verdienen een jeugdlintje. In 2023 reikt de gemeente West Betuwe opnieuw het jeugdlintje uit. Tot 11 november kan iedereen uit West Betuwe een vrijwilligersheld of een groep helden nomineren. 

Jezelf inzetten voor de samenleving lijkt vanzelfsprekend. Maar vaak is iedereen druk met de dagelijkse bezigheden. Toch zijn er jongeren die zich naast hun dagelijkse bezigheden vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Neem nu het verhaal van Luca. Al vier jaar zet hij zich in voor een schoon centrum van Geldermalsen. En daarom ontving hij begin dit jaar een jeugdlintje.

Vrijwilligersheld van de gemeente West-Betuwe

De gemeente vindt het bijzonder dat jongeren zich vrijwillig inzetten. En daarom wil ze deze jongeren bedanken. Wethouder Rutger van Stappershoef: “We zijn in onze gemeente op elkaar aangewezen. We helpen elkaar als dat nodig is. Er is een groot saamhorigheidsgevoel. Dat moeten we koesteren. Als je dát als jongere begrijpt en je vrijwillig inzet voor de samenleving, dan ben je een held, een vrijwilligersheld. En daar zijn we erg trots op.”

In aanmerking komen

Jongeren die in aanmerking komen doen bijvoorbeeld langdurig vrijwilligerswerk. Ze hebben iemand in nood geholpen. Of ze komen op voor de belangen van jongeren. Maar ook jongeren die bijvoorbeeld wekelijks boodschappen doen voor iemand die dat niet kan, zich inzetten voor het cultureel erfgoed of een activiteit organiseren met grote maatschappelijke impact, maken kans op een jeugdlintje.

Nomineer

Iedereen uit West Betuwe kan tot 11 november 2022 een vrijwilligersheld nomineren via www.westbetuwe.nl/jeugdlintje. De gemeente reikt eind januari 2023 het jeugdlintje uit. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio