21.1 C
De Bilt

Zaltbommelse wethouder opent actieweek gratis tuinplant voor het klimaat

Zaltbommel – Deze week vindt in samenwerking met Welkoop Zaltbommel de actie “Tegel eruit, plant erin!” plaats. Wethouder Gijs van Leeuwen deed de aftrap en overhandigde de Zaltbommelse Dorien Werps een gratis tuinplant. Met deze vergroeningsactie wil de gemeente haar inwoners attenderen op het belang van een klimaatbestendige woonomgeving.

Wethouder opent actieweek

Welkoopbedrijfsleider Almer Wolthuizen voegt eraan toe: ”Met deze actie willen we samen met de gemeente de inwoners motiveren om tegels uit hun tuinen te halen en er planten voor in de plaats te zetten. We hebben een selectie gemaakt van twee inheemse soorten. Waar niet alleen de inwoners, maar ook de insecten volop van kunnen genieten.

Wethouder Dorien Werps is enthousiast over de actie: “Bij het uitbreiden van mijn moestuin had ik al flink wat tegels verwijderd. De komende tijd ga ik nog meer groen aanplanten om meer bijen en vogels in de tuin te krijgen. Goed om te weten dat ik zo ook bijdraag aan de klimaatbestendigheid.”

Actievoorwaarden

Inwoners van Zaltbommel kunnen deze week tegen inlevering van de waardebon een gratis helleborus of skimmia krijgen bij de Welkoop. De waardebon is te downloaden op de website van de gemeente. Deze actie loopt van 29 november tot en met 4 december. Zolang de voorraad strekt en maximaal één plant per woonadres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio