6.9 C
De Bilt

Wethouders geven gastles op basisscholen op Dag van de Duurzaamheid

Gorinchem Vrijdag 8 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en de vele duurzame initiatieven. De Dag van de Duurzaamheid is ook een begrip in het onderwijs. Veel scholen doen jaarlijks mee. Wethouders Eelke Kraaijeveld en Joost van der Geest gaven een gastles over het klimaat en duurzame energie aan leerlingen van de bovenbouw van basisscholen De Tamboerijn en De Poorter. Het leverde mooie gesprekken op over wat we allemaal zelf kunnen doen en wat nodig is voor een duurzame wereld.

Inspirerende gastles

Eelke Kraaijeveld, wethouder Duurzaamheid: “Het is en blijft enorm inspirerend om met kinderen en jongeren te praten over duurzaamheid. Zij zijn de toekomst en de generatie die steeds meer te maken krijgt met de gevolgen van klimaatverandering. Ik vind het mooi om te zien dat zij beseffen dat we zuinig moeten zijn op de aarde en dus op onze leefomgeving.”   

Gorinchem Duurzaam is van iedereen en we doen het samen

In Gorinchem streven we met elkaar naar een energieneutrale toekomst. Dit betekent dat we voor een prettige en gezonde toekomt samen aan de slag moeten. Daarom werken we samen met inwoners, bedrijven en organisaties aan een duurzame stad. Zo sporen we inwoners aan tegels te verwisselen voor groen, zijn er regelmatig energiebesparende acties en groene subsidies, stimuleren we elektrisch rijden en het gebruik van zonnepanelen. Met dit soort initiatieven dragen we met z’n allen bij aan een beter klimaat. Duurzaamheid is niet moeilijk of een ver-van-mijn-bedshow.

Iedereen kan een steentje bijdragen. Op de Dag van de Duurzaamheid wordt er een krachtig signaal afgegeven dat duurzaamheid belangrijk en noodzakelijk is. De komende weken besteden we extra aandacht aan dit thema door hierover allerlei gastlessen te geven. Kijk voor meer inspiratie en mogelijkheden op onze website www.gorinchem.nl/duurzaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio