27.9 C
De Bilt

Eerste fase woningbouw De Burcht Werkendam gestart

Werkendam – Wethouder Shah Sheikkariem heeft vandaag de eerste paal geslagen voor woningen op De Burcht in Werkendam. Hiermee is de eerste fase van de bouw van 53 woningen gestart. Projectontwikkelaar Jaap Boer van Burgho B.V. laat in deze eerste fase 21 woningen bouwen. Deze bestaan uit 14 sociale huurwoningen die Bazalt Wonen gaat verhuren en 7 geschakelde koopwoningen voor senioren. De kopers waren bij het slaan van de eerste paal aanwezig op de bouwlocatie. De woningen worden naar verwachting voor de bouwvakantie in 2022 opgeleverd.

De Burcht historische locatie

De woningen worden naast de locatie gebouwd waar naar alle waarschijnlijkheid het kasteel ‘De Burcht’ heeft gestaan. Wethouder Shah Sheikkariem: “Het gebied waar de woningen komen is een unieke plek nabij een historische locatie midden in het centrum van Werkendam. De opgravingen en onderzoeken van enkele jaren geleden hebben prachtige inzichten gegeven die we koesteren”. Uit onderzoek en opgravingen in opdracht van de gemeente Altena blijkt dat het aannemelijk is dat De Burcht aan de noordwestzijde van het plangebied stond. Daar is ook de rand van de vroegere kasteelgracht aangetroffen.

Huur- en koopwoningen

De ontwikkeling van het gebied start nu met de bouw van woningen. Wethouder Shah Sheikkariem: “Voor Werkendam is het goed dat we deze locatie ontwikkelen en er voor diverse doelgroepen woningen bijkomen. Naast koopwoningen voor onder andere senioren, worden er sociale huurwoningen gebouwd die ook geschikt zijn voor starters in de huursector. Ook is er in het totaalplan ruimte voor verhuur in de vrije sector. Ook daar is vraag naar. Dit prachtige plan van uiteindelijk 53 woningen is een aanwinst waar we blij mee mogen zijn.”

Fase 2 en 3

Ontwikkelaar Jaap Boer laat de woningen in drie fases bouwen. De woningen van fase 2 en 3 komen nog in de verhuur en verkoop. “In het tweede kwartaal van 2022 willen we starten met de bouw van fase 2. Dit zijn 22 appartementen in zowel de koopsector als de vrije huursector. Fase 3 is de bouw van 10 patiobungalows. De start van die verkoop is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio