9.4 C
De Bilt

Gemeente Zaltbommel verlengt crisisnoodopvang Sporthal De Ring tot eind 2022

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft verzocht om de opvang in de bestaande crisisnoodopvanglocaties in Zaltbommel te verlengen tot eind 2022. De oorspronkelijke sluitdatum van de tijdelijke crisisnoodopvanglocaties was 1 oktober 2022. Het verzoek voor verlenging komt, omdat er landelijk nog steeds te weinig opvangplekken zijn voor asielzoekers.

Crisisnoodopvang

Burgermeester van Maaren van gemeente Zaltbommel heeft besloten om de crisisnoodopvang in Sporthal De Ring te verlengen tot eind 2022. Van Maaren zegt hierover: ‘Als de crisisnoodopvanglocatie per 1 oktober wordt gesloten, betekent dat dat de mensen die hier opgevangen worden terug moeten naar Ter Apel. Dat vind ik onverantwoord. De opvang verloopt goed en we bieden mensen hier rust en onderdak’. Locatie Sporthal De Ring De locatie blijft een kleinschaligenoodopvanglocatie, waar maximaal 65 mensen kunnen worden opgevangen.

Diverse mensen

Het gaat om mensen van diverse leeftijden en nationaliteiten, alleenstaande volwassenen en gezinnen. Deze mensen willen asiel aanvragen of hebben dat al gedaan. Of ze hebben al asiel gekregen maar er is nog geen woning beschikbaar voor hen. De opvang is sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio