1.8 C
De Bilt

Zonneconsulent voor bedrijven in West Betuwe

Bedrijven die nadenken over zonnepanelen op het dak van hun bedrijfspand, kunnen nu gebruik maken van een gratis advies van een zonneconsulent: de Energieblij Adviseur. De gemeente wil bedrijven stimuleren om werk te maken van een zonnedak. Daarvoor werkt de gemeente West Betuwe samen met Energie Samen Rivierenland.

Bedrijven ontvangen brief

Bedrijven met mogelijk geschikte daken ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met daarbij een folder van Energie Samen Rivierenland. Het gaat om bedrijven en eigenaren van panden die geselecteerd zijn op een aantal voorwaarden.

Zonneconsulent adviseert

Alexander van Setten, van Energie Samen Rivierenland: “Als bedrijf kunt u de Energieblij Adviseur, of zonneconsulent, uitnodigen om het dak te checken. Ook neemt de adviseur samen gegevens door, bijvoorbeeld over het energieverbruik en de dakconstructie. Vervolgens krijgt de bedrijfseigenaar een schriftelijk advies met een businesscase waar hij of zij zelf mee aan de slag kan.” In de businesscase staan onder meer de kosten en opbrengsten van de investering.

Twijfel over dakconstructie?

Annet IJff, wethouder Duurzaamheid: “Sommige bedrijfseigenaren twijfelen of hun dakconstructie geschikt is voor zonnepanelen. Een constructierapport van de zonneconsulent biedt daarover uitsluitsel. Als een zonnedak niet mogelijk blijkt, omdat volgens de constructeur het dak niet stevig genoeg is, dan neemt de gemeente de kosten voor het constructierapport voor haar rekening. Dit is een tijdelijke actie met een maximum van € 800,- per rapport. Gaat de plaatsing wel door, dan worden de kosten voor het rapport verwerkt in de businesscase. Zo hopen we ondernemers te stimuleren om na te denken over zonnepanelen op het dak.”

Over Energie Samen Rivierenland

Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging zonder winstoogmerk, die duurzame energie-initiatieven aanjaagt en versterkt. Ze zijn onafhankelijk, lokaal geworteld en hebben ruime ervaring. Wie geen brief heeft gehad, maar wel geïnteresseerd is, kan vrijblijvend contact opnemen via 085-016 1411 of zonadvies@energiesamenrivierenland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio