20.4 C
De Bilt

Aanleg glasvezelnetwerk in Roerdalen gestart!

Roerdalen – Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Roerdalen wordt aangelegd. Op donderdag 22 juli is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. Naar verwachting is eind 2022 iedereen binnen het aanleggebied aangesloten op het nieuwe netwerk.

Aanleg in Roerdalen

In de gemeente Roerdalen legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemer Spitters voert de graafwerkzaamheden uit. De gemeente wordt verdeeld in zes gebieden. De werkzaamheden starten in Melick. Vanaf oktober 2021 zal worden gestart in Herkenbosch. Op e-fiber.nl/roerdalen staat de planning per gebied.

Glasvezel wordt een primaire levensbehoefte

Samen met Eric Vos (E-Fiber) zette Wethouder Jan Smits van de gemeente de eerste schop in de grond. Wethouder Smits is blij dat de aanleg van start is gegaan: “Glasvezel begint een primaire levensbehoefte te worden. Het zorgt voor versterking en versteviging van de verbindingen. Informatie uitwisselen gaat straks veel makkelijker en sneller.”

Daarom glasvezel

We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio