9.3 C
De Bilt

Aanpak hennepplanten in tuinen Roerdalen

Roerdalen – Gemeente Roerdalen vindt een veilige en gezonde woonomgeving belangrijk. Daar horen geen hennepplanten bij. Daarom zet de gemeente deze zomer in op de aanpak van hennepkweek in tuinen. Burgemeester Monique de Boer-Beerta heeft de politie opdracht gegeven extra alert te zijn op hennepkweek. Ook past de gemeente op korte termijn haar Damoclesbeleid aan. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om te kunnen handhaven.

Hennepkweek in tuinen

Net als in de rest van Nederland komt hennepkweek ook in Roerdalen voor. Onder ideale weersomstandigheden kunnen hennepplanten in tuinen grote hoeveelheden hennep opleveren, veel meer dan de 5 gram voor ‘eigen gebruik’. Burgemeester Monique de Boer-Beerta: “Het kweken van hennep lijkt vandaag de dag normaal te zijn. Dit is absoluut niet normaal. Het is strafbaar. Ik maak me vooral zorgen om hennepplanten bij gezinnen met jonge kinderen. Ik maak me zorgen over hun veiligheid en gezondheid, maar ook over het strafbare gedrag dat in deze gezinnen als ‘normaal’ wordt gezien. Is dit het signaal dat wij willen afgeven aan toekomstige generaties?”

Controles en handhaving

De gemeente Roerdalen wil de hennepkweek in haar gemeente een halt toeroepen. Daarom heeft de burgemeester de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) opdracht gegeven deze zomer extra alert te zijn op hennepplanten in tuinen. Als zij hennepplanten aantreffen, wordt handhavend opgetreden. De planten worden vernietigd en in sommige gevallen wordt het pand door de burgemeester gesloten. Dat gebeurt op basis van het Damoclesbeleid. Om de mogelijkheden te vergroten om te kunnen handhaven, past de gemeente dit beleid aan.

Melden

De gemeente roept inwoners die vermoeden dat er in hun buurt een hennepkwekerij is, op om dit te melden. 9 Melden kan bij de politie via 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio