16.1 C
De Bilt

Buurtgezinnen.nl van start in Roerdalen

Roerdalen – Buurtgezinnen.nl zorgt dat gezinnen die overbelast zijn worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning kunnen bieden. Deze steunouders zijn ervaren ouders met een groot hart die zich vrijwillig willen inzetten voor een ander gezin. De kinderen uit het overbelaste gezin kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen en hun ouders kunnen even op adem komen. Buurtgezinnen.nl is in een aantal Nederlandse gemeenten actief en sinds kort ook in Roerdalen.

Aandacht

Wethouder Eugenie Cuijpers: “Ik ben blij met Buurtgezinnen.nl omdat het echt in een behoefte voorziet. Het kan elk gezin overkomen: een periode waarin alles tegenzit en problemen zich opstapelen. Hoe fijn is het dan om te weten dat de kinderen af en toe of een vaste dag in de week kunnen worden opgevangen door een vertrouwd gezin in de buurt. Om samen iets leuks te doen, een keer te logeren of gewoon na school te gaan spelen. De kinderen uit het overbelaste gezin krijgen de aandacht die ze zo nodig hebben en hun ouders hebben even wat meer rust. Ik vind het heel mooi dat er steunouders zijn die willen helpen. Hun inzet voorkomt dat problemen in het overbelaste gezin nóg groter worden.”

Bemiddeling

Freke Spijkers is coördinator bij Buurtgezinnen.nl, onder andere voor de gemeente Roerdalen. “Buurtgezinnen.nl bemiddelt tussen gezinnen die hulp nodig hebben en gezinnen die hulp willen bieden. Na de nodige gesprekken maken het vraaggezin en steungezin samen afspraken over de invulling van de ondersteuning,”vertelt ze. “Vertrouwen is belangrijk: beide gezinnen hebben immers lange tijd contact met elkaar. Ondersteuning kan jaren duren, soms zelfs tot de kinderen volwassen zijn.”

Officiële opening

Buurtgezinnen.nl presenteert zich op zondag 24 juni op de Sint Jansmarkt in Herkenbosch. Inwoners kunnen bij hun stand, in de tent van Stichting Down Syndroom Limburg on Tour, terecht voor meer informatie. Wethouder Eugenie Cuijpers en coördinator Freke Spijkers verzorgen om 13.00 uur de officiële start van Buurtgezinnen.nl in Roerdalen. Meer informatie over Buurtgezinnen.nl staat op www.buurtgezinnen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio