14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Energiecoaches van RoerOm Energie helpen inwoners van Roermond energie te besparen

Bent u woningeigenaar in Roermond of wordt u dat binnenkort? Vraag dan een gratis gesprek aan met een energiecoach van RoerOm! Voor iedereen is het mogelijk om de energierekening omlaag te brengen en het wooncomfort te verbeteren. Ook als u niet veel geld wilt of kunt investeren zijn er volop mogelijkheden. Elke woning en gezinssituatie zorgt voor andere kansen. Wat zijn voor uw woning de beste opties? Wat levert de grootste besparing op? En wat zorgt voor meer comfort in de woning? Een energiecoach helpt je hierbij graag goed op weg!

Vanaf 1 juli 2023 kunnen inwoners van de gemeente Roermond gratis hulp krijgen van een energiecoach. De energiecoach kijkt met de bewoners mee welke mogelijkheden er allemaal zijn om de (toekomstige) woning te verduurzamen. Door deze verduurzaming kan zowel energie als geld bespaard worden.

Energiecoaches van RoerOm Energie bieden helpende hand

Energiecoöperatie RoerOm Energie uit Roermond heeft opgeleide energiecoaches. Zij stellen samen met woningeigenaren een stappenplan op om de woning te verduurzamen. De energiecoaches zijn enthousiaste vrijwilligers die zonder commercieel belang hulp bieden bij het zicht krijgen op verduurzamingsstappen. De gesprekken zijn gratis en geheel vrijblijvend. De energiecoaches richten zich voor een klein deel op het gedrag, maar besteden vooral aandacht aan de ‘schil’ van de woning. Om deze reden richten ze zich in opdracht van de gemeente Roermond voor dit project vooral op de woningeigenaren.

Werkwijze

Vooraf vullen woningeigenaren via een online formulier gegevens in over hun woning. Op basis van de ingevulde gegevens wordt een voorlopig stappenplan opgesteld. De energiecoach maakt vervolgens een afspraak om bij de mensen thuis dit stappenplan te bespreken en toe te lichten. Ze kunnen hierbij vragen om uw woning te bekijken om zo goed mogelijk na te kunnen gaan welke maatregelen mogelijk zijn. Hieruit volgt uiteindelijk een persoonlijk stappenplan om de woning te verduurzamen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van RoerOmEnergie (www.roeromenergie.nl). Op de website van gemeente Roermond staat ook een link naar de aanmeldpagina (www.roermond.nl/energie).
Er worden 100 gratis gesprekken beschikbaar gesteld, dus grijp die kans en meld u aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio