4.1 C
De Bilt

Geboorteaangifte voortaan ook digitaal mogelijk

Ouders in Roermond kunnen vanaf vandaag, 1 november, de geboorteaangifte digitaal regelen. Een bezoek aan het gemeentehuis is hierdoor niet langer nodig, maar blijft wel mogelijk. Met deze extra dienstverlening wil de gemeente Roermond het zo makkelijk mogelijk maken voor kersverse ouders.

Ouders zijn verplicht om binnen drie dagen na de dag van de bevalling aangifte te doen. Voorheen was het doen van de geboorteaangifte alleen fysiek mogelijk bij de balie van het gemeentehuis. De gemeente Roermond heeft nu, in samenwerking met het Laurentius Ziekenhuis en alle Roermondse verloskundigenpraktijken, een nieuwe stap gezet om haar dienstverlening te verbeteren. 

“Met de digitale aangifte zetten we een nieuwe stap naar moderne dienstverlening. Ouders in Roermond kunnen nu de geboorteaangifte van hun kind met slechts een paar klikken regelen. Wij streven ernaar om digitale dienstverlening steeds makkelijker en prettiger te maken”, aldus wethouder Zwijnenberg. 

Voorwaarden digitale geboorteaangifte 

Sinds 1 november is het in Roermond mogelijk om digitale geboorteaangifte te doen. Wel moeten de ouders aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dienen bijvoorbeeld beide ouders de Nederlandse nationaliteit te hebben, in het bezit te zijn van een DigiD en dient het kindje geboren te zijn in de gemeente Roermond. Kijk voor de andere voorwaarden op: www.roermond.nl/geboorte-aangifte

Doet u liever persoonlijk aangifte? Aangifte via de balie in het Stadskantoor blijft altijd mogelijk. Maak hiervoor een afspraak online of telefonisch via 14 0475.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio