4.8 C
De Bilt

Gemeente Beesel is mantelzorgvriendelijke werkgever

Beesel – De gemeente Beesel heeft de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever ontvangen. De gemeente Beesel geeft hiermee als werkgever aan hoe belangrijk mantelzorgers zijn en dat medewerkers zoveel mogelijk gesteund worden bij mantelzorgtaken.

Gemeente Beesel erkent

Het certificaat wordt uitgereikt door de Stichting Werk & Mantelzorg, die ondersteund wordt door het Ministerie van VWS en SZW. Een werkgever komt in aanmerking voor dit certificaat als er onder mee door leidinggevenden en mantelzorgers samen wordt gekeken naar maatwerkoplossingen, als regelingen en faciliteiten om mantelzorg te optimaliseren bekend zijn en de werkgever zich inzet voor een goede werk-privé balans, ook voor mantelzorgers.

Gemeentesecretaris Robbert Halffman is blij met de erkenning en ziet het als een bevestiging van hoe de gemeente als werkgever oog heeft voor mantelzorgers binnen haar organisatie. Hiermee wordt het belang van mantelzorg nogmaals benadrukt.

Stokje overgenomen

Wethouder Bram Jacobs heeft mantelzorg in portefeuille: ‘Startpunt voor deze erkenning was de Buzztour Mantelzorg & Werk, in april van dit jaar. Zorgorganisatie Proteion heeft de gemeente uitgedaagd om het stokje over te nemen en eveneens de erkenning te verwerven. Met de erkenning op zak, willen we naar buiten treden en een voorbeeld zijn voor andere werkgevers. Daarnaast blijven we investeren in de bewustwording voor mantelzorg. Bij het Steunpunt Mantelzorg Beesel kunnen  mantelzorgers terecht voor informatie en advies. Het steunpunt organiseert ook cursussen voor mantelzorgers en er is een mantelzorgmakelaar beschikbaar, die tijdelijk regeltaken kan overnemen van mantelzorgers, zodat zij minder belast zijn.’

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio