17.5 C
De Bilt

Haler in april Dorp van de maand

Met de start van het voorjaar gaat de gemeente Leudal in april aan de slag in Haler! Medewerkers van de gemeente Leudal gaan verschillende werkzaamheden aanpakken in de openbare ruimte, die wenselijk zijn voor inwoners.

Vorig jaar zijn werkzaamheden verricht in de dorpen Hunsel, Haelen, Nunhem, Roggel, Ell en Heibloem. In het kader van het ‘Dorp van de Maand’, worden er bankjes en vuilnisbakken opgeknapt, verkeersborden rechtgezet, onkruid verwijderd, speelvoorzieningen nagekeken, maar ook werkzaamheden waar inwoners de gemeente naar verwijzen worden opgepakt. Het betreft werkzaamheden in de openbare ruimte die bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Daarnaast lopen de andere reguliere werkzaamheden in de openbare ruimte ook gewoon door!

Bezoekerscentrum in Haler

In de maand april is de ‘schaftwagen’ op het Kerkplein in Haler te vinden. De schaftwagen doet dienst als bezoekerscentrum. Dit betekent dat mensen hier op gezette tijden kunnen aankloppen met werkzaamheden die ze graag in de buitenruimte van Haler uitgevoerd zien. Ook wordt hier informatie gedeeld over relevante onderwerpen waar inwoners mee te maken hebben, denk bijvoorbeeld aan de omgang met het broedseizoen, energiebesparing en de inzet van vrijwilligers.

Start op 1e week april

De werkzaamheden starten op 2 april. Iedere week besteden we aan een onderwerp extra aandacht. Zo wordt er de eerste week extra aandacht besteed aan het thema groen. In de tweede week is dit het thema civiel, verkeer en water. In de derde week staan werkzaamheden door de medewerkers van de buitendienst op de planning en in de laatste week gaat er extra aandacht uit naar de vrijwilligers.

Meer informatie

De schaftwagen wordt geplaatst op het Kerkplein in Haler. Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden en/of wensen voor Haler kunnen inwoners hier terecht.

Dorp van de maand

Dorp van de maand is een initiatief van de gemeente Leudal. De uitvoering wordt gedaan door medewerkers van team Ruimtelijk Beheer en het MensOntwikkelBedrijf (MOB). Na Haler volgen voor de maanden april t/m september 2024 Haler, Heythuysen (mei), Buggenum (juni), Baexem (september) en in oktober Grathem als het dorp van de maand. Meer informatie hierover is terug te vinden via de gemeentelijke website en social mediakanalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio