14.7 C
De Bilt

Handen ineen voor snel internet buitengebied Noordoost-Limburg

Provincie Limburg – Elf partijen slaan de handen ineen om in de buitengebieden van vijf Limburgse gemeenten snel internet (glasvezel) aan te leggen. Dat blijkt uit een intentieverklaring die is ondertekend door de wethouders van Beesel, Bergen, Roerdalen, Roermond en Venlo met Glasvezel buitenaf, de Provincie Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en MKB Limburg.

 

Met de ondertekening geven partijen aan zich maximaal in te spannen met als doel te komen tot de gezamenlijke aanleg van snel internet in de buitengebieden van de betreffende gemeenten. Doordat de vijf Noordoost-Limburgse gemeenten zich samenpakken om het probleem aan te pakken kan marktpartij Glasvezel buitenaf gemeentegrens overstijgende clusters van enkele duizenden aansluitingen tegelijk bundelen. De Provincie en gemeenten faciliteren in deze ontwikkeling om de voorziening snel aan te kunnen leggen.

 

Digitale samenleving

Gedeputeerde Hans Teunissen: “De provincie, gemeenten en belangenorganisaties vinden het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”

Glasvezel buitenaf

Glasvezel buitenaf legt grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. EQT Infrastructure – de investeerder achter Glasvezel buitenaf – draagt het grootste deel bij aan de investering die nodig is om de glasvezelnetwerken te bouwen. Daarnaast wordt ook bewoners gevraagd om een financiële bijdrage. Dat gebeurt in de vorm van een vastrechtvergoeding, die naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie in rekening wordt gebracht. Glasvezel buitenaf is inmiddels actief in zeven provincies. Met 23 succesvolle glasvezelcampagnes hebben al meer dan 70.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio