14.7 C
De Bilt

Aangetroffen hennepplantage zorgt voor woningsluiting

Echt – Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning aan de Bovenste Straat in Echt voor drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen.

Hennepplantage

In de bovenwoning van een winkel aan de Bovenste straat in Echt is op 25 februari 2021 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De hennepplantage was verdeeld over drie kweekinrichtingen met in het totaal 742 hennepplanten.

Illegaal afgetapte stroom

Met de stroomvoorziening was geknoeid en daardoor ook illegaal afgetapt. Burgemeester Jos Hessels: “Men denkt vaak snel en veel geld aan het verbouwen en verhandelen van drugs te verdienen. Vroeg of laat loop je echter tegen de lamp. Het is verwerpelijk dat iemand zichzelf en zijn of haar omgeving in de drukste winkelstraat van Echt in gevaar brengt door  met elektriciteit te knoeien.

Damoclesbeleid

Voor de kweker zijn de gevolgen daarnaast dat hij/zij een  gevangenisstraf kan krijgen, een geldboete en bestaan mogelijkheden voor strafrechtelijk financieel onderzoek en dus ook meer mogelijkheden voor het afpakken van het crimineel verkregen vermogen. Je kan dus van alle kanten nog verder aangepakt worden”. De woning is gesloten van 8 april 2021 t/m 8 juli 2021. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden. Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio