17.4 C
De Bilt

Inwoners maken eigen geldplan met Startpunt Geldzaken

Roermond – Inwoners van Roermond kunnen vanaf vandaag online hun inkomsten en uitgaven plannen. De gemeente heeft zich aangesloten bij Startpunt Geldzaken, een product van het Nibud.

Via de site roermond.startpuntgeldzaken.nl kunnen inwoners online, gratis, anoniem en in eigen tempo een geldplan invullen. Dit plan kan helpen om geldzaken in balans te krijgen en te houden.

Startpunt Geldzaken is voor alle inwoners

Inwoners kunnen een geldplan maken dat bij hun eigen situatie aansluit. Er zijn drie soorten geldplannen:

1. Voor huishoudens die elke maand geld te kort komen, is het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen!’
2. Voor huishoudens die de ene maand geld over houden, maar de volgende maand geld te kort komen is het geldplan ‘Beter rondkomen’.
3. Huishoudens die elke maand geld over houden worden in het geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen?’ begeleid om buffers op te bouwen voor de korte en langere termijn. Op roermond.startpuntgeldzaken.nl vind je ook een overzicht van voorbeeldgeldplannen.

Wethouder Marianne Smitsmans: “Uit cijfers van het Ministerie van SZW blijkt dat 20% van de huishoudens in Nederland te maken heeft met problematische schulden of grote kans heeft deze te krijgen. Volgens het Nibud kampt 40% van de huishoudens met betalingsachterstanden. Met Startpunt Geldzaken geven we inwoners de mogelijkheid om meer zicht te krijgen op hun financiële situatie. We willen hierdoor voorkomen dat er geldproblemen ontstaan”.

Workshops

De gemeente organiseert workshops om ketenpartners en werkgevers bekend te maken met het nieuwe aanbod. Zo kunnen zij als ambassadeurs optreden en hun klanten en werknemers informeren over de mogelijkheden van het Startpunt Geldzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio