15.7 C
De Bilt

Jo Gerrishal in Roermond duurzaam en nu energieneutraal

Roermond – De Gemeente Roermond voert de Duurzaamheidsvisie uit. Dat betekent onder andere dat de gemeente zich maximaal inspant om haar eigen stroom op te wekken. Daar waar dit niet haalbaar is, compenseert de gemeente dit op een andere manier. Een van de mogelijkheden is het inkopen van duurzaam opgewekte stroom.

Eigen stroom

Een mooi voorbeeld waar de gemeente is geslaagd om haar eigen stroom volledig op te wekken (lees: energieneutraal), is de Jo Gerrishal. Omdat de (gasgestookte) verwarmingsinstallatie en de luchtbehandelingsinstallaties moesten worden vervangen, heeft de gemeente meteen duurzame maatregelen genomen. De gasgestookte verwarmingsinstallatie is vervangen door een warmtepomp.

LED verlicht

De nieuwe luchtbehandelingsinstallatie haalt warmte uit de af te voeren lucht. De koude, verse lucht wordt hiermee (voor)verwarmd. Daarnaast is de oude verlichting vervangen door energiezuinige ledlampen. 970 Zonnepanelen op het dak van de Jo Gerrishal leveren de benodigde stroom. Een eventueel overschot aan opgewekte stroom gaat rechtstreeks naar het naastgelegen zwembad De Roerdomp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio