14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Kwaliteitsimpuls voor Melick: groen en duurzaam

Melick – Het college van burgemeester en wethouders van Roerdalen heeft ingestemd met de ontwikkeling van twee woningbouwlocaties in Melick: woningbouw aan de Marie Koenenstraat en een stevige herontwikkeling aan de Groenstraat. De ontwikkeling heeft een tweeledig doel: sloop en sanering van de voormalige garage Geelen en een kwaliteitsimpuls voor een groene-park-beleving in het nieuwe wonen op beide locaties.

Garage Geelen

Wethouder Eugenie Cuijpers: “Door de sloop en sanering van de voormalige garage Geelen verdwijnt er eindelijk een veelbesproken ‘rotte plek’ in Melick. We willen aan de slag met het opwaarderen van de leefomgeving. Er komen duurzame woningen, helemaal volgens de eisen van de huidige tijd: groen, duurzaam en nul op de meter. De komst van de nieuwe woningen zorgt ervoor dat de woningvoorraad op peil komt. Als college zijn we zeer positief over de nieuwe mogelijkheden.”

Parkachtige gebieden

Samen met projectontwikkelaar Wing Group B.V. uit Roermond wordt de uitdaging opgepakt om binnen de kern Melick twee ‘parcjes’ te realiseren. Kern Architecten heeft de deelplannen uitgewerkt en de gebieden ingericht met in totaal 28 energieneutrale woningen in een groene omgeving. Voordat de realisatie kan beginnen en de bouw daadwerkelijk vorm kan krijgen moet de gemeenteraad eerst nog een besluit nemen over het financiële kader. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering van 5 juli 2018.

kwaliteitsimpuls
Foto:Kern architecten

Informatieavond

Na groen licht van de gemeenteraad kan het gebruikelijke traject voor de omgevingsvergunning worden gestart. Dit is nodig om de ontwikkeling technisch en planologisch mogelijk te maken. In dit traject is er voor belanghebbenden gelegenheid om zienswijzen in te dienen. Om de buurt goed te informeren over de ontwikkelingen en het bijbehorende proces organiseren we een informatieavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio