10.2 C
De Bilt

Langstraat krijgt 2 nieuwe bomen

Weert De gemeente Weert gaat deze week op de plek van de kastanjeboom in de Langstraat twee nieuwe bomen planten. De kastanjeboom was zo ziek dat deze twee jaar geleden helaas verwijderd moest worden. De kastanjeboom was jarenlang een van de markantste bomen in de binnenstad op de hoek van de Langstraat en de Maasstraat. Op deze plek is ruimte voor twee nieuwe bomen.

Langstraat

Eind 2021 hebben inwoners van Weert via een enquête kunnen kiezen welke boom of bomen ze graag terug zouden willen zien op deze unieke plek in de binnenstad. In totaal werden er 661 stemmen uitgebracht. Er kon gekozen worden tussen een Tupeloboom, een Steeneik en een Iep.

Tupeloboom herfst. Foto: gemeente Weert

Nieuwe Bomen

Met bijna 50% van de stemmen (327 stemmen) kreeg de Iep de voorkeur. Op de tweede plaats eindigde de Tupeloboom, met bijna 30% van de stemmen. Deze twee boomsoorten zijn dan ook de “winnaars” geworden. Vandaag zijn de voorbereidingen gestart, en alles wordt klaar gemaakt voor het plantmoment van aanstaande donderdag. Eerst wordt een groot gat gegraven om vruchtbare grond voor de bomen aan te brengen. Het hemelwater van nabije daken wordt tot bij de nieuwe bomen gebracht, zodat deze voldoende water krijgen. Na het planten van de bomen worden bloeiende planten rondom de bomen aangebracht. Hiermee wordt de binnenstad van Weert weer wat groener en gezelliger.

Iep zomer. Foto: gemeente Weert

Betrokkenheid

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Ik wil de inwoners die gestemd hebben bedanken voor hun betrokkenheid bij de keuze van de bomen. Meer dan 650 mensen hebben hun voorkeur aangegeven, dat is echt veel. Volgens mij is het een leuke en laagdrempelige manier om te participeren bij dingen die de gemeente doet.” Uit de lange lijst van stemmers zijn willekeurig twee namen getrokken. Deze twee personen krijgen een fruitstruik aangeboden namens de gemeente.

Iep herfst. Foto: gemeente Weert
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio