20 C
De Bilt

Lokaal nieuws nóg beter toegankelijk

RoerdalenHet grote nieuws lezen we in de krant. Wat er in het eigen dorp gebeurt, lezen we in het dorpsblad of hier op Regio Online. Hoe kunnen we de ervoor zorgen dat dit lokale nieuws blijft bestaan? Hoe kunnen zoveel mogelijk mensen bereikt worden? Zodat iedereen mee kan blijven doen en onze dorpen blijven bruisen. De zes dorpsbladen en de gemeente Roerdalen gingen op zoek naar een gezamenlijke invulling hiervoor. Het resultaat is een informatieplatform voor heel Roerdalen. Met een vernieuwde versie van het vertrouwde dorpsblad en een uitbreiding naar online lokaal.

Dorpsbladen uitgebreid


De zes dorpsbladen en de gemeente willen de dorpsbladen uitbreiden. Het is de bedoeling dat elk dorp zijn huidige uitgave met nieuws van verenigingen, ondernemers en de parochie behoudt. Iedere editie wordt aangevuld met gezamenlijke pagina’s met nieuws en wetenswaardigheden uit heel Roerdalen. Ook komt er een wekelijkse gemeentepagina in het dorpsblad.

Nieuws digitaal en papier

Om nieuwe doelgroepen te bereiken, komt er ook een website met lokaal nieuws en meer. Op de website staat onder andere een verenigingsplein, een ondernemersplein en de evenementenkalender ‘Eropuit in Roerdalen’. Een digitale nieuwsbrief met het lokale nieuws en het dorpsblad behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast komt er een Facebookpagina RoerdalenNu.

Experiment


Eind september (week 39, 40 en 41) krijgt iedereen in Roerdalen drie weken lang een proefversie van het vernieuwde dorpsblad gratis in de brievenbus. Ook de nieuwe website met het lokale nieuws is dan in de lucht. Na de proefperiode kunnen inwoners via een korte vragenlijst aangeven wat zij van het dorpsblad vinden en of zij een abonnement willen. Daarna werken de dorpsbladen de plannen verder uit en bekijken ze of deze financieel haalbaar zijn. Als dit het geval is, willen zij het informatieplatform in 2022 een jaar testen. 

Samen Doen


Wethouder Jan den Teuling: “Als gemeente geven we graag kansen aan nieuwe ideeën. Een lokale samenwerking die ervoor zorgt dat iedereen in Roerdalen weet wat er ‘reilt en zeilt’, staat al jarenlang op mijn wensenlijst. De dorpsbladen spelen in onze dorpen een belangrijke rol. Deze rol willen ze via de samenwerking verbreden en vernieuwen. De gemeente werkt hieraan mee. We zijn niet de opdrachtgever, maar maken wel het experiment mogelijk. Het haalbaar en betaalbaar maken van de papieren uitgave is in deze tijd een hele klus. Ik hoop dat het lukt en ben benieuwd naar wat onze inwoners ervan vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio