6.8 C
De Bilt

Overeenkomst woningbouw Holsterveld Vlodrop

Vlodrop – Gemeente Roerdalen heeft een overeenkomst gesloten met het bedrijf Sellenra voor de bouw van tien koopwoningen in de wijk Holsterveld in Vlodrop. De komende maanden werkt Sellenra het plan uit en wordt de verkoop opgestart.

Verbinding door overeenkomst


De wijk Holsterveld ligt aan de rand van Vlodrop. De ontwikkeling van de wijk heeft een aantal jaren geleden stilgelegen. De negen woningen die er staan, liggen op dit moment midden in het open veld. Onderzocht is hoe de wijk op een logische manier verbonden kan worden met de rest van het dorp.

Doorlopen stappen


Afgelopen maanden heeft de gemeente een stedenbouwkundig plan en een civieltechnisch plan gemaakt. Ook is een bestemmingsplanprocedure uitgevoerd. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 27 woningen mogelijk. De gemeente heeft in januari 2022 al een overeenkomst gesloten met Wonen Limburg voor de bouw van tien huurwoningen. Verder zijn ook zeven vrije bouwkavels in de verkoop.

Prijsvraag


In 2021 heeft de gemeente een zogenaamde prijsvraag opgestart. Het doel daarvan was om een ontwikkelaar te vinden voor de bouw van tien levensloopbestendige koopwoningen. Sellenra heeft deze prijsvraag gewonnen. De gemeente heeft inmiddels een overeenkomst met de ontwikkelaar gesloten. Daarin staan de afspraken over de grondverkoop en verdere planuitwerking.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio