27.9 C
De Bilt

Provinciale bijdrage voor woningbouw Roerdalen

De gemeente Roerdalen krijgt een bijdrage van de Provincie Limburg voor de bouw van nieuwe woningen. Hiervoor zetten wethouder Jan Smits en gedeputeerde Lia Roefs vandaag een handtekening onder een samenwerkingsagenda in het kader van de provinciale regeling Kwaliteit Limburgse Centra (KLC).

Centrumplan Herkenbosch

De bijdrage is onder andere bedoeld voor nieuwe woningen in het Holsterveld in Vlodrop. Het grootste deel van de subsidie gaat echter naar het centrum van Herkenbosch. Wethouder Jan Smits: “We willen dit gebied een mooie nieuwe invulling geven. Er komen minimaal 16 grondgebonden levensloopbestendige woningen en minimaal 13 sociale huurappartementen. Daarmee spelen we in op de woonbehoefte in onze gemeente en in de regio. Bovendien dragen we zo bij aan de doorstroming op de woningmarkt. Het geld van de Provincie zorgt ervoor dat we sneller van start kunnen met de ontwikkelingen. Hopelijk kan eind 2023 de schop in de grond.”

Versnellen woningbouw

Met de subsidieregeling KLC wil de Provincie een bijdrage leveren aan het versnellen van de woningbouw in Limburg en het verbeteren van de woon- en leefomgeving. Hiervoor is een budget van 25 miljoen euro beschikbaar. De subsidiebijdrage wordt toegekend voor het Centrumplan Herkenbosch. De afspraken in de Samenwerkingsagenda KLC Roerdalen zijn breder en richten zich in totaal op de bouw van 54 sociale huurwoningen en 16 grondgebonden levensloopbestendige woningen in de middeldure (koop)sector in de gemeente Roerdalen. Een andere doelstelling is het uit de markt halen van leegstaande winkelpanden. Ook is er aandacht voor ruimtelijke kwaliteit en klimaatadaptatie.

Investeringen dankzij bijdrage provincie

In totaal is met de ontwikkelingen in Roerdalen circa € 11.537.000 gemoeid. Hiervan komt € 10.000.000 uit de markt. De gemeente Roerdalen draagt € 937.000 bij en de Provincie Limburg wil € 600.000 bijdragen. Na ondertekening werkt de gemeente de agenda verder uit. Gedeputeerde Lia Roefs (Wonen, Water, Ruimte en Landbouw): “Met deze samenwerkingsagenda geven we een impuls aan de woningbouw in de kernen van de gemeente Roerdalen. Belangrijk daarbij zijn de juiste woningen op de juiste plek, die tijdig beschikbaar zijn. De plannen in Roerdalen passen daar uitstekend bij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio