15 C
De Bilt

Gemeente Roerdalen doet mee aan fonds Cultuur

Vandaag vond in Bredeschool De Achtbaan in Melick de kick-off plaats van het Jeugdfonds Cultuur in Roerdalen. In juli ondertekenden Rob Janssen van Jeugdfonds Cultuur Limburg en wethouder Jan den Teuling al de samenwerkingsovereenkomst. De Rabobank Foundation ondersteunt de missie van het Jeugdfonds Cultuur en reikte tijdens de feestelijke kick-off bijeenkomst een cheque uit van 2.500 euro. Deze werd door wethouder Jan den Teuling en Petra Dassen voorzitter van het Jeugdfonds Cultuur Limburg in ontvangst genomen.

Het Jeugdfonds Cultuur helpt kinderen van 4 tot 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen om hun passie voor kunst en cultuur te ontdekken en hun talent te ontwikkelen. Ze krijgen via het fonds de kans om lessen te volgen voor bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging.

Alle kinderen doen mee
Wethouder Jan den Teuling: “De mens centraal, zorgen dat iedereen mee kan doen, dat is waar we ons als gemeente voor inzetten. Deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten is voor iedereen van belang, maar vooral voor kinderen. Door actief te zijn met kunst- en cultuur kunnen zij ontdekken waar hun talenten liggen en deze verder ontwikkelen. Alles wat je met passie doet, maakt je gelukkig. Dat moet voor ieder kind mogelijk zijn. Helaas lukt dit soms niet voor kinderen uit minder welvarende gezinnen. Wij zetten ons samen met andere betrokkenen voor deze kinderen in, zodat zij ook kunnen meedoen met dansen, tekenen of muziek maken.”

Werkwijze
In aanmerking komen voor een bijdrage van het fonds? Professionals uit bijvoorbeeld het onderwijs of maatschappelijk werk, huisarts of jeugdhulpverlener die het gezin goed kennen, kunnen een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Cultuur Limburg. De aanvraag heeft betrekking op kinderen van ouders met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal inkomen. Ouders kunnen zelf géén aanvraag indienen. De bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur Limburg bedraagt maximaal € 420 per kind, per jaar. De vergoeding wordt niet aan het kind of de ouder verstrekt, maar rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging, instelling, school of docent.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondscultuur.nl/limburg of mail naar limburg@jeugdfondscultuur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio