13.1 C
De Bilt

Roermond is de eerste Dementievriendelijke gemeente van Limburg

Op maandag 13 mei heeft wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond het certificaat Dementievriendelijke gemeente ontvangen. Het bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Midden-Limburg reikte het certificaat uit.

“Roermond is een voorbeeld voor andere gemeenten” aldus Kitty Bruinsma, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Midden Limburg. “Roermond scoort hoger dan het landelijk gemiddelde op onder andere de ondersteuning van mantelzorgers, de netwerkaanpak samen met partners en de diversiteit aan daginvulling voor mensen met dementie”.
Alzheimer Nederland heeft aan de hand van een dementiescan de dementievriendelijkheid van de gemeente voor thuiswonende ouderen beoordeeld.

Roermond Dementievriendelijk

Op maandag 13 mei overhandigde Mevrouw. Bruinsma in een druk bezochte statenzaal het certificaat Dementievriendelijke gemeente aan wethouder Marianne Smitsmans. De gemeente zet zich al jaren samen met partnerorganisaties in voor een dementievriendelijke samenleving. Tijdens de feestelijke bijeenkomst kwam dit tot uiting in de mooie voorbeelden van de ontmoeting in de Graasj, donatie van winnaars van de Remunjse Kwis aan het Alzheimer Café en een 20-tal sportverenigingen die sporten en bewegen mogelijk maken, ook voor mensen met dementie.

Wethouder Smitsmans is blij met deze erkenning: “Ik ben ontzettend trots op deze waardering voor de inzet van ons als gemeente samen met de vele inwoners en organisaties. Het sterkt ons om door te gaan en onze aanpak voort te zetten´.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio