18.4 C
De Bilt

Roermonders krijgen ook Buurtcamping en kamperen deze zomer voor het eerst in eigen buurt

Roermond – Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 alleen al meer dan een miljoen ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen én dit jaar voor het eerst in Roermond.

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is deze camping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.
Net zoals op een normale camping ben je er veel buiten en is iedereen gelijk.

Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van deze camping.

De Buurt

Maarten Hupkes, directeur van De Buurt over aankomend camping seizoen: ‘Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen’.

‘Juist in deze tijd, vervolgt Hupkes, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Hier leveren wij met de Buurtcamping op een laagdrempelige manier een grote bijdrage aan’.

Informatiebijeenkomst in Wijkaccommodatie De Velderie

Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Het lokale team in Roermond zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een dergelijke camping te helpen organiseren. Op 29 februari van 19.30 tot 20.00 vindt er een informatiebijeenkomst plaats in Wijkaccommodatie De Velderie (Prins Bernhardstraat 1).

Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via: kiki@de-buurt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio