17 C
De Bilt

Duik in Roermond mee in zwemavontuur van Rura en Henry bij zwembad de Roerdomp

Nederland is een waterland en leren zwemmen is dan ook heel belangrijk. Bij zwembad De Roerdomp in Roermond hebben we hard gewerkt om de zwemlessen niet alleen leerzaam maar vooral ook LEUK te maken. Zo is het unieke Zwem-ABC concept van Rura en Henry ontstaan.

Rura en Henry

Rura Roerdomp pakt haar verrekijker en kijkt in de richting van de Maas. “Zie je wel, daar drijft iets in het water.” Ze zwaait en het onbekende dier zwaait terug. Door de wind drijft het vlot zó naar Rura toe. “Wat is je naam, beste vriend?” vraagt Rura. “Mijn naam is Henry. Henry Hermelijn” antwoordt hij. “Een paar dag geleden heb ik een vlot gebouwd om naar de overkant te komen, maar ik kan niet sturen en niet zwemmen. Nu ben ik helemaal vanuit Frankrijk hier”.

Zo begint, vanaf maandag 28 augustus 2023, het avontuur van Rura en Henry een zwemavontuur in de Maasplassen. Het avontuur speelt zich af in Roermond. Rura en Henry komen op verschillende herkenbare plekken in de stad en ontmoeten leuke vriendjes. Rura helpt Henry om te leren zwemmen en aan het einde heeft Henry een leuke verrassing voor Rura. Benieuwd wat dit is? Kom dan het Zwem-ABC volgen bij De Roerdomp!

Waarom is voor een nieuw zwemlesconcept gekozen?

De zwemvaardigheid van kinderen is van groot belang. Ook buiten de zwemlessen is het belangrijk dat de kinderen zich goed kunnen redden in het water. Het Zwem-ABC is zo ingedeeld dat kinderen zich in alle wateren kunnen redden, mits ze alle groepen doorlopen hebben. Veel ouders zijn hier niet van op de hoogte.

Met het A-diploma op zak kan het kind zwemmen in rustig water (zoals ons wedstrijdbad). Met het B-diploma kan het kind zich redden in een recreatiebad (met glijbanen, stroomversnellingen etc.) en bij het C-diploma heeft het kind alle facetten in huis om in buitenwater te zwemmen.

Veel buitenwater in Roermond

Aangezien Roermond veel buitenwater heeft, zoals de Maasplassen, vinden wij het een maatschappelijk belang om de kinderen dan ook alle facetten mee te geven. Door een beleving in de zwemlessen te stoppen, blijven kinderen enthousiast. En dat maakt leren veel leuker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio