12 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Roermond wordt samen met leerlingen een stuk groener

Roermond – De komende weken gaan leerlingen van diverse basisscholen en leerlingen van Yuverta VMBO-Roermond meehelpen met het planten van bomen en bosplantsoen voor een groene en natuurrijke omgeving. In totaal worden er in de gemeente 10.000 bomen geplant. Een deel daarvan wordt aangeplant door leerlingen in de periode van 19 januari t/m 9 februari 2023. Hiermee wil de gemeente laten zien dat vergroenen een verantwoordelijkheid is van ons allemaal.

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Dat is logisch, want bomen zijn belangrijk: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat!

Groener Roermond

Dit jaar kan een groot aantal leerlingen van meerdere scholen een bijzondere natuurbeleving ervaren. Want bomen planten doe je niet iedere dag en het zorgt voor een onvergetelijke ervaring. “Als wethouder van onder andere onderwijs en natuur vind ik het belangrijk om jongeren bewust te maken van de waarde en het belang van bomen voor het klimaat en dus ook voor hun eigen toekomst”, aldus Felix van Ballegooij. Door mee te doen aan het 1-miljoen-bomen-plan van de Provincie Limburg kunnen dit jaar niet één, maar meerdere Boomfeestdagen plaatsvinden. 

Welke bomen er waar worden geplant, is te vinden op de pagina ‘Miljoenbomenplan’.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de deelnemende scholen, vakmensen van aannemer Krinkels, Provincie Limburg en de Gemeente Roermond. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio