-0.4 C
De Bilt

Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken

Onder het motto ‘DOE MEE!’ organiseert Seniorvriendelijk Roermond ook dit jaar weer diverse activiteiten voor senioren in Roermond. Van 16 september tot en met 6 oktober kunnen senioren deelnemen aan meer dan 30 activiteiten op verschillende locaties in Roermond.

Doe Mee weken

De Doe Mee weken zijn geïnspireerd door de landelijke Week tegen Eenzaamheid, de Dag van de Ouderen en Wereld Alzheimer Dag. In Roermond doet iedereen mee. Daarom vinden er ongeveer vier weken lang verschillende activiteiten plaats in Roermond, speciaal voor senioren. Het aanbod loopt uiteen van een muzikale dansmiddag of een creatieve schilderworkshop tot een heerlijk driegangendiner en een gezellige stadswandeling. Liever informatief bezig of andere mensen ontmoeten? Ook dat kan! Kijk voor meer informatie en het actuele overzicht van activiteiten op www.dementievriendelijkroermond.nl.

Feestelijke opening

Op zaterdag 16 september werden de Doe Mee weken feestelijk geopend door wethouder Marianne Smitsmans. “Steeds meer senioren vinden de weg naar de vele activiteiten die onze stad rijk is.
Mee (blijven) doen is van belang voor iedereen. Je voelt je mentaal en fysiek beter. Je bent minder eenzaam, kunt zorgen delen en samen plezier maken. Laat je inspireren en doe vooral mee! En, oh ja…vraag je buurvrouw of buurman ook eens mee!”, aldus wethouder Smitsmans.

De opening vond plaats op het Munsterplein en werd begeleid met muziek en dans door verschillende organisaties en verenigingen uit Roermond. Ook konden er diverse workshops gevolgd worden. Het was een geslaagde middag!

Seniorvriendelijk Roermond

In een seniorvriendelijke gemeente maken senioren onderdeel uit van de samenleving en houdt de omgeving rekening met inwoners met een beperking. Seniorvriendelijk Roermond is een netwerk van inwoners en organisaties, die zich inzetten voor een gemeente waar senioren gewaardeerd worden om hun ervaringen, kwaliteiten en talenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio