1.8 C
De Bilt

Sluiting woning in Posterholt na vondst hennep en wapens

Posterholt – Op dinsdag 10 augustus 2021 is op last van de burgemeester van de gemeente Roerdalen een woning gesloten aan de Rector van den Boornlaan in Posterholt. De sluiting is voor de duur van 3 maanden en vond plaats op grond van de Opiumwet. De woning blijft tot 10 november 2021 gesloten.

Bijna 1 kilo hennep in woning Posterholt

De politie trof in de woning bijna 1 kilo hennep aan. De politie vond ook drugsattributen zoals een weegschaaltje, knipschaartjes en 200 gripzakjes. Tot slot vond de politie verboden wapens, waaronder een boksbeugel, een stroomstootwapen, twee katapulten en een verboden mes.

Door de combinatie van de grote hoeveelheid drugs en attributen, is het aannemelijk dat de hennep bedoeld was voor drugshandel en niet voor eigen gebruik.

Gevaar openbare orde en veiligheid

De gemeente wil de drugshandel, maar ook de aanwezigheid van drugs een halt toeroepen. Drugs en wapens brengen risico’s voor de veiligheid met zich mee. Vaak is er een link met het criminele milieu. Dit levert gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. De woningsluiting in Posterholt was nodig zodat inwoners weer veilig kunnen wonen en leven in hun buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio