2.1 C
De Bilt

Stadsbus voor mobiel jongerencentrum Roerdalen

Roerdalen – Het ombouwen van een stadsbus naar een mobiele ontmoetingsplek voor Roerdalen krijgt steeds meer vorm. Met behulp van Arriva is het gelukt om een geschikte bus aan te schaffen. Het busje komt zo… Om precies te zijn op maandag 10 augustus om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Klussen achter gemeenteloods

Het terrein van de gemeenteloods (achter het gemeentehuis) in Sint Odiliënberg doet de komende weken dienst als klusplek. Vijfendertig jongeren gaan in teams aan de slag met de bus. Het Sociaal Team Roerdalen helpt de jongeren bij de ombouw van de bus.

Stadsbus mogelijk door Arriva en ZN Reizen

De stadsbus werd aangeschaft met behulp van een technisch adviseur die door Arriva werd gesponsord.De keuze is gevallen op een stadsbus van ZN Reizen.De bedrijfsleider van ZN reizen hielp met het rijklaar maken van de bus en de technische keuring.

Aan de slag bij de loods

Jongerenwerker Ken Loete van het Sociaal Team Roerdalen begeleidt het project. “”We hebben op dit moment 40 jongeren die meedoen. Geweldig. Nu de bus er is, kunnen de jongeren aan de slag met de plannen die ze zelf bedacht hebben. Ze gaan in teams het interieur eruit slopen, de buitenkant verven/bestickeren, de binnenkant inrichten, gesprekken voeren en zorgen voor een feestelijke opening. We dachten eigenlijk in de zomervakantie de klus te kunnen klaren, maar het gaat wat langer duren. De jongeren vinden dat prima.”

Hulp gezocht!

Er is voor het project nog behoefte aan een aantal volwassenen die kunnen helpen met het klussen. Zij kunnen zich melden bij Ken via 06 – 24 81 75 95. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die nog mee willen doen, kunnen zich ook bij Ken melden.

Samenwerking

Het project is een samenwerking met het programma maatschappelijke diensttijd (MDT) van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Via Jeugd aan zet is subsidie verstrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio