15.7 C
De Bilt

Tijdelijk woonerf voor Melick komt in de Bartelsstraat

De gemeente Roerdalen pakt het woningtekort in Roerdalen aan. In elk dorp komt een klein woonerf voor 40 bewoners (ongeveer 10 woningen). Na de Wassemweg in Vlodrop en Dorpspark Schepersheuvel in Sint Odiliënberg is nu ook de plek in Melick bekend: de Bartelsstraat.

Gezamenlijke huisvesting op woonerf

In Roerdalen zijn woningen nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne en statushouders. Ook eigen inwoners, zoals urgente woningzoekers en starters, kunnen geen woning vinden. De opgave is zo groot geworden, dat de gemeente het woningtekort in Roerdalen gaat aanpakken. Dat gebeurt voor deze drie doelgroepen samen. In ieder dorp komt een klein woonerf voor veertig nieuwe bewoners (ongeveer 10 huizen).

Keuze van de plek

In Melick heeft de gemeente verschillende mogelijkheden bekeken en is gekozen voor de Bartelsstraat: achter de Peysstraat, ter hoogte van Bartelsstraat 36/38. Bij de keuze voor de Bartelsstraat is rekening gehouden met een aantal voorwaarden die zorgen voor een goede en snelle uitvoering. Bijvoorbeeld aansluiting op bestaande voorzieningen voor water en elektriciteit, grond van de gemeente en ligging bij de dorpskern.

Inbreng inwoners

Hoewel de locatie al vastligt, is er wel ruimte voor inbreng van omwonenden en belangstellenden bij het inrichtingsplan. Zij kunnen meedenken over bijvoorbeeld parkeerplekken, beplanting en ruimte tussen de woonunits.

Bijeenkomst

Op dinsdag 31 mei organiseert de gemeente vanaf 19.30 uur een bijeenkomst bij Trefpunt Apollo (Apollolaan 2) in Melick. Aanmelden kan tot en met zondag 29 mei via samendoen@roerdalen.nl of 0475-538 888.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio